Heelkundige Behandelingen

Heelkundige behandelingen

Noodzakelijke documenten

Betaling van heelkundige behandelingen

Opleg bij kamerkeuze

Kinesitherapie

Thuisverpleging

Heelkundige behandelingen

Waar en wanneer

Waar vinden de heelkundige ingrepen plaats?
Alle heelkundige ingrepen gebeuren in het AZ Maria Middelares, Buitenring Sint-Denijs 30, 9000 Gent. Het ziekenhuis opende dit nieuwe gebouw in april 2015. Het beschikt over een gloednieuw uitgerust operatiekwartier en opnameafdelingen. Orthopedische heelkunde is er een van de belangrijkste activiteiten.

Kunnen heelkundige ingrepen ook in het weekend worden gepland?
Neen, heelkundige ingrepen gebeuren enkel op werkdagen.

Noodzakelijke documenten

Welke documenten dien ik bij een opname mee te nemen naar het ziekenhuis en af te geven aan de het secretariaat van Dr. Desmyter?
Opgelet! Documenten die een arts moet invullen, moet u bij het begin van de opname aan het secretariaat van Dr. Desmyter bezorgen. Als u zich al op de opnameafdeling bevindt, kan u eventueel vragen aan een verpleegkundige om dat te doen.
Over welke documenten gaat het?

  • • Formulieren van uw ziekenfonds (bv het formulier ‘Vertrouwelijk’)
  • • Formulieren van uw hospitalisatieverzekering (indien u dit type verzekering heeft)
  • • Formulieren voor sociaal verlof (bv indien iemand u naar het ziekenhuis brengt en daardoor tijdelijk afwezig is op het werk)
  • • Speciale formulieren voor arbeidsongeschiktheid (bv voor overheidsdiensten)

Betaling van heelkundige behandelingen

Ik heb een operatie ondergaan. Wanneer krijg ik de factuur?
Het kan enkele maanden duren voor u de factuur van uw operatie krijgt.

Ik moet een ambulante ingreep ondergaan (bv verwijderen ingegroeide teennagel of inspuiting onder radioscopie). Kan ik die ingreep onmiddellijk betalen?
Ja, u kan een ambulante ingreep ter plaatse aan het secretariaat van Dr. Desmyter betalen.

Opleg bij kamerkeuze

Hoeveel bedraagt de opleg als ik alleen op een kamer wil liggen, op een kamer met twee, of op een gemeenschappelijke kamer?
Bij een gemeenschappelijke kamer betaalt u geen supplement. Bij een kamer alleen en een kamer van twee personen wordt een supplement gerekend van respectievelijk 100 % en 50 %.
De uiteindelijke prijs hangt af van ingreep tot ingreep. Voor een gedetailleerde berekening neemt u contact met het secretariaat (telefonisch of per e-mail). Het secretariaat zal de kamerprijs voor u berekenen. Opgelet: in deze berekening is de kostprijs van de medicatie, het gebruik van drank en de maaltijden niet inbegrepen.

Kinesitherapie

Bij mijn ontslag heb ik formulieren meegekregen voor kinesitherapie. Wanneer mag ik daarmee beginnen?
Meestal staat in het opnameverslag dat u hebt meegekregen bij uw ontslag wanneer u met kinesitherapie mag beginnen. Soms staat het ook aangegeven op het voorschrift zelf. Bij twijfel vraagt u het best na bij uw behandelde arts. U kan dat eventueel via het secretariaat doen.

Thuisverpleging

Bij mijn ontslag heb ik formulieren meegekregen voor thuisverpleging. Moet ik die thuisverpleging zelf regelen?
Ja, u kan best zelf een professionele thuisverpleger(dienst) te contacteren. In sommige regio’s kunnen we teams van thuisverpleegkundigen voorstellen. Verder kan ook de huisarts vaak iemand aanraden.