Het team van Dr Stefan Desmyter

Korte bio Dr. Stefan Desmyter

Dr_Desmyter_02-tn Ik groeide op in Gent en studeerde er geneeskunde aan de universiteit. Na het behalen van mijn diploma als arts in 2001, doorliep ik de specialisatie Orthopedische Heelkunde en Traumatologie. Tijdens deze periode werkte ik telkens 2 jaar in het AZ Sint-Lucas, Gent, het AZ Sint-Jan, Brugge en het Universitair Ziekenhuis in Gent. Na het behalen van de specialisatie vervolmaakte ik me bij gerenommeerde orthopedische centra in London, Luxemburg, Heidelberg en Uppsala. Ik werkte zes maand als ‘fellow’ in Zwitserland (Liestal en Zurich) en twee maand in het UZ Leuven. Nadien was ik gedurende anderhalf jaar staflid in de dienst orthopedie van het AZ Sint-Jan in Brugge. Ondertussen behandel ik nog bijna uitsluitend de pathologie van de voet en de enkel – zowel in eerste, tweede als derde lijn. Daarbij behandel ik ook complexe standafwijkingen en worden protheses van de enkel geplaatst. Verder heb ik een speciale interesse en lange ervaring in complexe of slecht helende breuken. Bij bijzondere vraag, behandel ik knieproblemen die geen prothese vereisen. Mijn opleiding in de rugchirurgie pas ik nog zelden interventioneel toe. Uiteraard doe ik nog diagnostiek en advies. Ondertussen ben ik actief lid van enkele wetenschappelijke verenigingen:
  • BFAS (Belgian Foot and Ankle Society) – ondervoorzitter 2015-17 – voorzitter 2017-19
  • BVOT (Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie)
  • EFAS (European Foot and Ankle Society)
Behalve naar de best mogelijke en moderne medische zorg, streef ik met mijn team naar een complete en professionele service. Voor behandelingen die niet binnen onze expertise vallen, zijn er nauwe contacten met uitstekende specialisten in andere deelgebieden. De afgelopen jaren was ik ook actief als zorgmanager in het ziekenhuis en diensthoofd van de dienst Orthopedie. Desmyter Orthopedie maakt sinds 2021 deel uit van TeaMM Ortho, samen met 10 andere orthopedisch chirurgen en ongeveer 25 andere medewerkers. Enkele van hen vind je hier:

Hilde Bracke

Hilde is medical management assistant. Door grote interesse in ‘Human Resource’, coördineert ze de planning en werkdag van alle medewerkers. Ze zorgt voor een vlot verloop van ieders agenda. Meerdere taken bestaan uit het plannen van de heelkundige ingrepen en  de raadplegingen, contact houden met patiënten en met externe diensten die voor ons onderzoeken uitvoeren. Het grootste deel van de administratie/facturatie/organisatie wordt door haar verwerkt. Bovendien zorgt ze voor een vlot verloop van de raadplegingen biedt ze praktische hulp tijdens de consultaties.

Yani Vandenberghe

Yani ondersteunt het secretariaatswerk en biedt hulp bij de raadplegingen. Ze kwam aanvankelijk in onze dienst als stagiaire, onder leiding van Hilde.

Laura François

Laura is podologe. Ze verricht podologische behandelingen en assisteert bij operaties. Soms biedt ze hulp bij de raadpleging en secretariaatswerk.

Ilse De Croo

Ilse is verpleegkundige. Ze legt immobiliserende verbanden en spalken aan en doet complexe wondzorg. Ze assisteert soms bij heelkundige ingrepen.

Dr. Stefan Desmyter – DE SITE ONDERGAAT MOMENTEEL EEN RECONSTRUCTIE